E-hälsa med hjälp av appar

Inspirationsföreläsning Östersunds Kommun och Region Jämtland Härjedalen

Digitala tjänster utvecklas i snabb takt och öppnar nya möjligheter att främja hälsa. Med utgångspunkt i tre olika appar får du vid detta seminarium ta del av olika steg i processen att ta en app från idéstadiet till en etablerad produkt.

Anmäl dig här!

Välkommen!

Vad? Östersunds Kommun och Region Jämtland Härjedalen presenterar tre olika arbeten där interventionen genomförs med appar.
När? Torsdag 20 februari klockan 13:45 – 16:00
Var? E-hälsocentrum, Zätagränd 3 i Östersund, våning 7

Skriv tabellbeskrivning här

Program


13:45

Inledning, Magnus Zingmark, Östersunds kommun.

14:00

Tät.nu är ett forskningsprojekt vid Umeå universitet med anslag från Forte, Familjen Kamprads stiftelse, Visare Norr och Region Jämtland Härjedalen. En app för självbehandling av urinläckage.
Eva Samuelsson Umeå universitet. Publikationer om tät.

14:25

På rätt plats är en app under utveckling i samarbetet med Lunds universitet och Östersunds kommun, med syfte att bo bra på äldre dar. Magnus Zingmark, Östersunds kommun.

14:50

Bensträckare/kaffe.

15:10

Hösten 2019 startade Umeå universitet en forskningsstudie tillsammans med Östersunds kommun. Den handlar om att minska risken för fallolyckor för personer över 70 år. Säkra steg är ett stöd för styrke- och balansträning med syftet att minska fallrisk. Saranda Bajraktari, Umeå universitet.

15:35

Avslutande reflektioner och frågor.

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN